Početna|O klubu|ŠKOLA dajakaštva|DAJAK čamac|RAFT tim|Foto-galerija|Video-galerija|Kontakt

Dajak klub - Raft tim

eXTReMe Tracker


Početna » Aktuelnosti

Banja Luka 16.08.2018.

U sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti a u cilju popularizacije dajakaštva i dajak-čamca kao jednog od glavnih simbola i čuvara tradicije grada Banjaluke, NEKTAR DAJAK KLUB i ove godine organizuje promotivne vožnje dajak-čamcem. U nedelju 19.08.2018., na plaži kod Zelenog mosta, u periodu od 14:00 do 17:00 časova, članovi Nektar Dajak kluba će besplatno voziti sve zainteresovane posjetioce. Nadamo se da će odziv biti sličan kao i prošle godine kada je bilo preko 300 gostiju koji su uživali u ljepotama Vrbasa. I ove godine planirano je da u promociji učestvuje najmanje deset čamaca.

 

Banja Luka 18.09.2017.

PRVACI U R6!

Rafteri Nektar Dajak Kluba prema zvaničnim podacima International Rafting Federation-IRF osvojili su PRVO MJESTO u Generalnom plasmanu u Euro Cup u konkurenciji R6 za sezonu 2017! Banjalučani su ove sezone sakupili ukupno 1820. bodova i bili ubjedljivo najbolji,drugo mjesto osvojili su Gimpex 1 Straža-Slovenija sa 1784. boda,a treće SRK Bosna Zenica-BiH sa 1538. bodova.

Banja Luka 16.08.2017.

U sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti a u cilju popularizacije dajakaštva i dajak-čamca kao jednog od glavnih simbola i čuvara tradicije grada Banjaluke, NEKTAR DAJAK KLUB i ove godine organizuje promotivne vožnje dajak-čamcem. U subotu 19.08.2017., na plaži kod Zelenog mosta, u periodu od 14:00 do 17:00 časova, članovi Nektar Dajak kluba će besplatno voziti sve zainteresovane posjetioce. Nadamo se da će odziv biti sličan kao i prošle godine kada je bilo preko 300 gostiju koji su uživali u ljepotama Vrbasa. I ove godine planirano je da u promociji učestvuje najmanje deset čamaca.


Banja Luka 10.08.2017.

U nedelju 13. avgusta od 14.00 sati svi na plažu kod Zelenog mosta.

4 CROSS DAJAK TRKE! Poziv svim dajakašima da se prijave za trke, prijave najkasnije do 13.00 sati, svima ostalima da kao i do sada dođu na plažu kod Zelenog mosta,i daju podršku takmičarima.


Banja Luka 30.07.2017.

Zbog olujnog nevremena odgođeno je 4 CROSS DAJAK takmičenje za dvije sedmice.


Banja Luka 26.07.2017.

PAŽNJA PAŽNJA DAJAKAŠI I LJUBITELJI TRKA DAJAK ČAMACA!!!

NEDELJA 30. JULI - 4 CROSS DAJAK 2017.

Prijave su već otvorene, a da biste se prijavili potrebno je poslati ime i prezime, datum i mjesto rođenja te broj kontakt telefona na e-mail: dajak.klub@gmail.com ili više informacija o takmičenju moguće je dobiti na telefon +387 65 517 261. Pozivamo sve ljubitelje dajak čamaca ali i dobre zabave da u nedelju 30. jula dođu na plažu kod Zelenog mosta, navijaju za svoje favorite i uživaju.

Banja Luka 07.06.2017.

Zahvaljujući Banjalučkoj pivari imate priliku da besplatno naučite sve vještine i tehnike voženja dajak čamca”, od 15.06.2017. godine zvanično počinje sa radom “Nektar škola dajakaštva”. Svi ste pozvani!

Banja Luka 30.08.2016.

Dajak klub i ove godine organizuje revijalni dajakaški ultramaraton. Start dajakaškog ultramaratona je predviđen na plaži Dajak kluba u Boriku u nedelju 04. septembra 2016. godine sa početkom u 07:30 časova i voziće se uzvodno do kanjona Tijesno, odnosno do noćne Rafting staze i nazad. Maraton ima za cilj, prije svega promociju dajakaštva kao sporta na rijeci Vrbas, kako u gradskom, tako i u prigradskom dijelu naše rijeke, te dajak čamca kao jednog od simbola grada Banja Luke. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane vozače dajak-čamaca da nam se priključe u ovom poduhvatu, u nadi da što više posada završi dajakaški ultramaraton i na taj način doprinese očuvanju tradicije, popularizaciji i promociji dajakaštva.

Dajak ultramaraton Banja Luka

Banja Luka 25.08.2016.

U sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti a u cilju popularizacije dajakaštva i dajak-čamca kao jednog od glavnih simbola i čuvara tradicije grada Banjaluke, Dajak Klub i ove godine organizuje promotivne vožnje dajak-čamcem. U nedelju 28.08.2016., na plaži kod Zelenog mosta, u periodu od 14:00 do 17:00 časova, članovi Dajak Kluba će besplatno voziti sve zainteresovane posjetioce. Nadamo se da će odziv biti sličan kao i prošle godine kada je bilo preko 300 gostiju koji su uživali u ljepotama Vrbasa. I ove godine planirano je da u promociji učestvuje najmanje deset čamaca.

Banja Luka 08.08.2016.

Na rijeci Vrbas u Banjoj Luci, proteklog vikenda održana je još jedna Red Bull Dajak utrka. Sada već tradicionalno, vožnja čamcem na brzoj rijeci privlači veliki broj takmičara i posjetitelja.

Vodostaj Vrbasa i ove godine bio je dobar te je više od 40 prijavljenih takmičara kao i više od tri stotine gledatelja uživalo u jednodnevnoj 4-cross zabavi. Za vas koji ne znate, ovo je utrka u kojoj četiri takmičara startuju istovremeno. Vozi se uzvodno i nizvodno, a na stazi su postavljene bove oko kojih se učesnici moraju okrenuti.

Utrka je ove godine bila neizvjesna do samog kraja. Ipak, najvještiji je i ovaj put bio Andrej Zamolo. Drugi i treći bili su Igor Kuzmanović, odnosno Đorđe Trninić. Više na RedBull.ba ...

Banja Luka 26.07.2016.

Red Bull Dajak 2016.

I ovog ljeta, kao i prethodna dva, u pripremi je nova i drugačija brzinska trka dajak čamaca. Ovogodišnje takmičenje, Red Bull Dajak će se održati 7. avgusta na rijeci Vrbas, kod Zelenog mosta, u Banjoj Luci sa početkom u 15 časova. Dnevni Beach party i zabava počinju u 14 sati. Više...

Banja Luka 13.06.2016.

Od 20.06.2016. počinje sa radom BESPLATNA ŠKOLA DAJAKAŠTVA, detaljnije informacije su na Školi Dajakaštva ili nas možete kontaktirati na KONTAKT.


Banja Luka 12.06.2016.

Banjaluka 12.06.2016. Posada banjalučkog Dajak kluba  trijumfovala je u sve četri takmičarske discipline koje su održane u okviru rafting Eurokupa “Memorijal Branka Štulić 2016”. Banjalučka posada osvojila je prvo mjesto u disciplini sprint sa vremenom 85.12 ispred posade KKRK “Delta sport” iz Hrvatske koja je istu stazu izveslala u vremenu 87.60 i posade SRK Bosna iz Zenice sa vremenom  88.10. U disciplini H2H, banjalučki rafteri su ponovo bili prvi, a najbolji rezultat ostvarili su i u disciplini slalom. Drugo mjesto u slalomu pripalo je posadi KKRK “Delta sport” iz Hrvatske dok je treće mjesto osvojila posada RK “Gimpex straža” iz Slovenije.


Banja Luka 01.06.2016.

Mediji prenose | N1 televizija

Članovi Dajak kluba donijeli bronzu sa Evropskog prvenstva u Sloveniji

Unazad desetak godina, brze rijeke BiH dovele su do uspona i razvoja raftinga kao sporta. Bez finansijske pomoći nadležnih institucija rafteri BH reprezentacije, članovi banjalučkog Dajak kluba, krajem maja na Evropskom prvenstvu u Sloveniji, osvojili su bronzanu medalju.

http://ba.n1info.com/a98466/Video/Info/Clanovi-rafting-kluba-Dajak-donijeli-bronzu-sa-EP-a.html


Banja Luka 25.05.2016.

Mediji prenose| ELTA TV

I pored svih problema koji su ih pratili, rafteri banjalučkog Dajak kluba ipak su otputovali na šampionat Evrope, na kojem su se u disciplini spust, okitili bronzanom medaljom.

https://m.youtube.com/watch?v=lGvZxx-FVbE


Banja Luka 19.04.2016.

Rafteri banjalučkog Dajak kluba u izuzetno jakoj konkurenciji od preko 30 ekipa iz Austrijskog Wildalpena su se vratili sa osvojenim trećim mjestom. Odlična je ovo najava za predstojeće prvnestvo, kojem je domaćin Slovenija.

Opširnije možete pogledati ovdje


Banja Luka 27.08.2015.

Dajak klub i ove godine organizuje revijalni dajakaški ultramaraton. Start dajakaškog ultramaratona je predviđen na plaži Dajak kluba u Boriku u nedelju 30. Avgusta 2015. godine sa početkom u 07:30 časova i voziće se uzvodno do kanjona Tijesno, odnosno do noćne Rafting staze i nazad. Maraton ima za cilj, prije svega promociju dajakaštva kao sporta na rijeci Vrbas, kako u gradskom, tako i u prigradskom dijelu naše rijeke, te dajak čamca kao jednog od simbola grada Banja Luke. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane vozače dajak-čamaca da nam se priključe u ovom poduhvatu, u nadi da što više posada završi dajakaški ultramaraton i na taj način doprinese očuvanju tradicije, popularizaciji i promociji dajakaštva.

Banja Luka 20.08.2015.

U sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti a u cilju popularizacije dajakaštva i dajak-čamca kao jednog od glavnih simbola i čuvara tradicije grada Banjaluke, Dajak Klub i ove godine organizuje promotivne vožnje dajak-čamcem. U nedelju 23.08.2015., na plaži kod Zelenog mosta, u periodu od 14:00 do 17:00 časova, članovi Dajak Kluba će besplatno voziti sve zainteresovane posjetioce. Nadamo se da će odziv biti sličan kao i prošle godine kada je bilo preko 300 gostiju koji su uživali u ljepotama Vrbasa. I ove godine planirano je da u promociji učestvuje najmanje deset čamaca.

Banja Luka 26.07.2015.

U nedjelju 26. jula, u Banjoj Luci je održana druga po redu Red Bull Dajak trka, uz učešće 40 takmičara koji su se borili za titulu najboljeg dajakaša. Iako je nedjelja počela kišom, vrijeme se tokom dana popravilo, tako da se veliki broj Banjalučana okupio na gradskoj plaži kod Zelenog mosta na rijeci Vrbas, kako bi uživali u takmičenju tradicionalnih dajak čamaca.

Red Bull Dajak trka se vozi po sistemu 4-cross: četiri takmičara startuju istovremeno, a najbolji prolazi u naredni krug. Cilj je što brže i bez grešaka preći stazu uzvodno i nizvodno, okrenuvši se oko bova postavljenih na polovini trke. Prošle godine takmičili su se muškarci, a ove godine su i dame mogle pokazati šta znaju.

U konkurenciji muškaraca pobjednik je bio iskusni Andrej Zamolo, član Dajak kluba Banja Luka, koji je u finalnoj trci iza sebe ostavio Dragana Babića i Vekasa Mašinovića. Najbolji od rekreativaca bio je Đorđe Slijepac.

Vožnja dajaka, pored dobre tehnike i ravnoteže, zahtijeva i veliku snagu, ali dame su pokazale da ovaj sport nije rezervisan isključivo za muškarce. U konkurenciji žena borba se vodila između dvije takmičarke Anise Opardije i Taime Kršlak. Više na zvaničnoj stranici RED BULL-a...

 


Banja Luka 19.07.2015.

U okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu 2015. održane su tradicionalne trke dajak čamaca u tri uzrasne kategorije: juniori, seniori i veterani u kojima je učestvovalo 35 takmičara među kojima je i učestvovala i Tajma Kršlak kao jedina djevojka. Kao najzanimljivija trka je bila trka juniora, a pobjednik koji je ujedno i ovogodišnji polaznik ŠKOLE DAJAKAŠTVA je Filip Blagojević. Za najljepši dajak-čamac za 2015. godinu proglašen je čamac Deni čiji je vlasnik Denis Alilovski.

Rezultate svih kategorija trka dajak-čamaca za 2015. godinu možete preuzeti ovdje.

 


Banjaluka 02.07.2015.

Red Bull Dajak, zabavna 4 cross utrka na rijeci Vrbas u kojoj je osnovni cilj odvesti utrku bez greške i stići prvi u cilj, održat će se 26.7.2015. s početkom u 15 sati na gradskoj plaži kod zelenog mosta.

Svi zainteresirani, čak i oni koji nemaju svoj dajak čamac također se mogu prijaviti i koristiti čamac koji će biti obezbijeđen na dan utrke.

Prijava treba da sadrži:
ime:
prezime:
datum i mjesto rođenja:
kontakt broj:

Prijave sa prethodno navedenim podacima pošaljite na email dajak.klub@gmail.com i na dajak@redbull.com.ba

 


Banjaluka 20.06.2015.

Od 23.06.2015. počinje sa radom BESPLATNA ŠKOLA DAJAKAŠTVA, detaljnije informacije su na Školi Dajakaštva ili nas možete kontaktirati na KONTAKT.

 

Banja Luka 15.06.2015.

Rafting Tim Dajak Kluba na Euro Kupu u raftingu u disciplini R4 u gradu Rizi (Turska) na rijeci Firtina ostvarili su zapažen uspjeh osvojivši četiri srebrne medalje i samim tim u ukupnom plasmanu bili drugi.

Više na IRF-ovoj stranici...


Banja Luka 24.05.2015.

Banjalučki Dajak klub domogao se srebrne medalje u disciplini spust, na Evropskom prvenstvu u Banjaluci. Banjalučka posada izveslala je stazu od Krupe do Rafting centra kanjon u Karanovcu za 53 minuta 59 sekundi i 46 stotinki što je za 17 sekundi i 88 stotih sporije od prvoplasirane prve češke posade koja se na kraju okitili i titulom prvaka Evrope u generalnom poretku Prvenstva.

Detaljnije...

 


Banja Luka 22.05.2015.

Posada banjalučkog Dajak kluba, osvojila je bronzanu medalju u disciplini sprint na Evropskom prvenstvu u raftingu u Banjaluci. Prvo mjesto osvojila je druga posada Češke Republike, a drugo reprezentacija Slovenije. Kod dama, prvo mjesto su osvojile Ruskinje, drugo mjesto pripalo je prvoj posadi reprezentacije Velike Britanije a treće su Italijanke.

EP_Sprint-results_Open_2015

 


Banja Luka 08.10.2014.

U subotu 11.10.2014. u okviru svojih redovnih godišnjih aktivnosti, Dajak Klub organizuje akciju čišćenja korita i priobalnog dijela  rijeke Vrbas. Akcija pod nazivom Eko-Dajak 2014., počinje u 10 časova a zahvatiće područje od Ade pa uzvodno kroz gradsko jezgro rijeke Vrbas. Dajak Klub svake godine organizuje akcije čišćenja rijeke Vrbas a sve u cilju ljepšeg i čišćeg Vrbasa koji  predstavlja ogledalo Banjaluke a samim tim i ogledalo svih građana Banjaluke,gdje je izgled Vrbasa nešto čime se treba ponositi a ne stidjeti.


Banja Luka 24.09.2014.

PDF verzija   Verzija za štampu

Gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović, sastao se danas, 24. septembra, sa predstavnicima „Dajak kluba“. Oni su informisali gradonačelnika o stanju u ovom sportskom klubu kao i o problemima koje imaju sa smještajem čamaca u vansezonskom periodu. Naime, kako je objasnio predsjednik kluba Andrej Zamolo, prinuđeni su da, zbog nedostatka adekvatnog prostora, čamce zimi odvoze u Vrbanju kako bi bili adekvatno uskladišteni.
Gavranović je rekao da „Dajak klub“ ima značajnu ulogu u čuvanju tradicije dajakaštva u Banjoj Luci. On je naglasio da je u toku procedura rješavanja privremenog smještaja „Dajak kluba“ u prostorijama sportske dvorane Obilićevo (prostor bivše diskoteke Mjuzik hol).
Po zavšetku sastanka, Zamolo je gradonačelniku Gavranoviću uručio prigodan poklon, i to maketu dajak čamca.

http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/10129/


Banja Luka 28.08.2014.

U sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti a u cilju popularizacije dajakaštva i dajak-čamca kao jednog od glavnih simbola i čuvara tradicije grada Banjaluke, Dajak Klub i ove godine organizuje promotivne vožnje dajak-čamcem. U nedelju 31.08.2014., na plaži kod Zelenog mosta, u periodu od 14:00 do 17:00 časova, članovi Dajak Kluba će besplatno voziti sve zainteresovane posjetioce. Nadamo se da će odziv biti sličan kao i prošle godine kada je bilo preko 300 gostiju koji su uživali u ljepotama Vrbasa. I ove godine planirano je da u promociji učestvuje najmanje deset čamaca.


Banja Luka 03.08.2014.

U Banjoj Luci kod Kastela je u nedjelju 3. avgusta održana prva Red Bull Dajak trka. Uprkos jakoj kiši, 32 takmičara su se hrabro borila sa nabujalim Vrbasom, bodreni od strane nekoliko stotina navijača koje ni pljusak nije spriječio da uživaju u borbi najboljih dajakaša i pruže podršku svojim favoritima. Pobjedu je odnio Andrej Zamolo...Više na Redbull.com

Video-

 


Banja Luka 27.07.2014.

U okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu 2014. održane su tradicionalne trke dajak čamaca u tri uzrasne kategorije: juniori, seniori i veterani u kojima je učestvovalo 30 takmičara. Za najljepši dajak-čamac za 2014.godinu proglašen je čamac Amor vlasnika Huseina Ljubovića.

Rezultate svih takmičara trke dajak-čamaca možete preuzeti ovdje

Video-

 


Banja Luka 16.07.2014.

Red Bull Dajak, zabavna 4 cross utrka na rijeci Vrbas u kojoj je osnovni cilj odvesti utrku bez greške i stići prvi u cilj, održat će se 3.8.2014. kod banjalučkog Kastela s početkom u 17 sati.

Svi zainteresirani, čak i oni koji nemaju svoj dajak čamac također se mogu prijaviti i koristiti čamac koji će biti obezbijeđen na dan utrke, prijave i više informacija na REDBULL.BA

Banja Luka 29.06.2014.

Posada banjalučkog Dajak kluba pobjednik je četvrtog rafting "Memorijala Branka Štulić", koji je bodovan za Evrokup i bh. ligu. Dajak klub je proteklog vikenda slavio u sve tri discipline na rijeci Vrbas u Banjaluci (900 bodova). Drugo mjesto u generalnom poretku Evrokupa pripalo je posadi KES Vir Pančevo (744 boda), a treće Kuli iz Stalaća (724). Dajak je danas slavio u spustu. Drugo mjesto je zauzeo Vir, a treće Kula. Dan ranije Banjalučani su pobijedili u sprintu na stazi Bijeli buk ispred Vira i zeničke Bosne, a u slalomu na stazi u kanjonu Tijesno ispred ekipe Kula Stalać iz Srbije i hrvatskog Matisa, Više na...

Banja Luka 19.06.2014.

Na sastanku održanom 19.06.2014. u TOBL-u , dogovoreno je da će se manifestacija "Ljeto na Vrbasu" održati u dva dijela 13. i 27.07.2014. godine u čijem okviru će biti i trke dajak-čamaca kao i izbor najljepšeg čamca (27.07.2014.) Tačan raspored i satnica održavanja trka biće objavljen naknadno.


Banjaluka 16.06.2014.

Od 23.06.2014. počinje sa radom besplatna Škola dajakaštva, detaljnije informacije su na Školi Dajakaštva ili nas možete kontaktirati na KONTAKT.


Banjaluka 30.03.2014.

Dajak Klub iz Banja Luke na Evrokupu u raftingu Solkan 2014 u Sloveniji je zauzeo prvo mjesto u dvije discipline,  u sprintu i H2H dok  je u  trećoj bio drugi iza domaćina Slovenije. Pripreme rafting tima Dajak Klub za predstojeće Evropsko prvenstvo koje treba da se održi na Vrbasu u maju mjesecu teku po planu što ovaj rezultat na Evrokupu i pokazuje, kao i informacija da je Dajak Klub u finalu discipline H2H na domaćoj stazi pobjedio Gimpex Stražu koja je prošle godine na svjetskom prvenstvu na Novom Zelandu zauzela treće mjesto.
Prvo mjestio u generalnom plasmanu Evrokupa Solkan 2014 na rijeci Soči u kategoriji R6 Dajak Klub dijeli sa Slovenačkim klubom Gimpex Stražom dok je treće mjesto  pripalo Italijanskom timu Team Italy. Ukupno je učestvovalo 16 timova.

Rezultate trka možete pogledati ovdje : Sprint, H2H, Slalom i Ukupni poredak.


Banjaluka 23.10.2013.

Iako nezapažen od domaćih medija Rafting tim  „Dajak Klub“ iz Banjaluke je postigao veliki uspjeh na međunarodnoj sceni i zvanično proglašen za pobjednike ovogodišnjeg Eurokupa u kategoriji R6 za muškarce (detaljnije na International Rafting Federation (IRF) - ITS ABOUT RAFTING AROUND THE WORLD). Članovi ovog tima se trenutno pripremaju za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se održati na Novom Zelandu u periodu od 18 do 24 Novembra gdje će predstavljati reprezentaciju BIH.

Banjaluka 20.10.2013.

Banjalučki Dajak klub u muškoj i zenička Bosna u ženskoj konkurenciji trijumfovali su u posljednjim slalomskim trkama koje su bodovane za generalni poredak rafting lige BiH, a koje su u subotu vožene na rijeci Vrbas u kanjonu Tijesno. Više detalja...

Banjaluka 01.09.2013.

U organizaciji Dajak Kluba održan je ultramaraton koji je vožen na potezu od Borika do kanjona Tijesno i nazad. Na ovu stazu ukupne dužine od oko 34 km krenulo je 8 čamaca sa 24 dajakaša, gdje su svi učesnici koji su krenuli sa starta u Boriku uspješno završili ovaj maraton. Dajak Klub je ponosan na sve učesnike ovog ultramaratona i nada se da će sledeće godine biti još veći broj čamaca.

Detalje rute dajakaškog ultramaratona možete pogledati ovdje

Banja Luka 29.08.2013.

Dajak klub i ove godine organizuje revijalni dajakaški ultramaraton. Start dajakaškog ultramaratona je predviđen na plaži Dajak kluba u Boriku u nedelju 01. Septembra 2013. godine sa početkom u 07:30 časova i voziće se uzvodno do kanjona Tijesno, odnosno do noćne Rafting staze i nazad. Maraton ima za cilj, prije svega promociju dajakaštva kao sporta na rijeci Vrbas, kako u gradskom, tako i u prigradskom dijelu naše rijeke, te dajak čamca kao jednog od simbola grada Banja Luke. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane vozače dajak-čamaca da nam se priključe u ovom poduhvatu, u nadi da što više posada završi dajakaški ultramaraton i na taj način doprinese očuvanju tradicije, popularizaciji i promociji dajakaštva.

Banja Luka 17.08.2013.

Dajak Klub u saradnji sa JU „ Zaštiti me “ organizovao je posjetu učesnicima Prvenstva BiH u boćanju za osobe sa posebnim potrebama gdje su prisutni gosti imali priliku da čuju kratku istoriju vrbaskog čamca i da saznaju nešto više o karakteristikama ovog autohtonog banjalučkog plovila. Članovi Dajak Kluba su takođe omogućili svim zainteresovanim gostima da uživaju u vožnji čamcima po Vrbasu.

Banja Luka 04.08.2013.

Svi Banjalučani koji su se danas zadesili od 12 do 15 časova na plaži kod Zelenog mosta imali su priliku da se besplatno provozaju dajak čamcem, a u sklopu sada već tradicionalne promocije ovog čamca, koju je organizovao naš klub. Oko 300 građana koji su spas od vreline potražili na obalama Vrbasa vozilo se u 12 čamaca, i tako nakratko osjetili užitak vožnje u čamcu koji je ujedno simbol grada i čuvar njegove tradicije.

Banja Luka 01.08.2013.

U sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti a u cilju popularizacije dajakaštva i dajak-čamca kao jednog od glavnih simbola i čuvara tradicije grada Banjaluke, Dajak Klub i ove godine organizuje promotivne vožnje dajak-čamcem. U nedelju 04.08.2013., na plaži kod Zelenog mosta, u periodu od 12:00 do 15:00 časova, članovi Dajak Kluba će besplatno voziti sve zainteresovane posjetioce. Nadamo se da će odziv biti sličan kao i prošle godine kada je bilo preko 250 gostiju koji su uživali u ljepotama Vrbasa. I ove godine planirano je da u promociji učestvuje najmanje deset čamaca.

Banja Luka 21.07.2013.

U okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu 2013. održane su tradicionalne trke dajak čamaca u tri uzrasne kategorije: juniori, seniori i veterani u kojima je učestvovalo 32 takmičara. Za najljepši dajak-čamac za 2013.godinu proglašen je čamac A & D vlasnika Andreja Vranješa.

Rezultate svih takmičara trke dajak-čamaca možete preuzeti ovdje

Banja Luka 20.06.2013.

Na sastanku održanom 19.06.2013. u TOBL-u , dogovoreno je da će se manifestacija "Ljeto na Vrbasu" održati od 13. do 21.07.2013. godine u čijem okviru će biti i trke dajak-čamaca kao i izbor najljepšeg čamca (21.07.2013.) Tačan raspored i satnica održavanja trka biće objavljen naknadno.


Banja Luka 17.06.2013.

Od 24.06.2013. počinje sa radom besplatna Škola dajakaštva, detaljnije informacije su na Školi Dajakaštva ili nas možete kontaktirati na KONTAKT.


Banja Luka 09.06.2013.

Banjalučki "Dajak klub" u muškoj i posada Rafting kluba (RK) "Advenčr.net" iz Bugarske u ženskoj konkurenciji trijumfovali su na Rafting eurokupu "Memorijal Branka Štulić", koji je održan tokom vikenda na Vrbasu.
Banjalučani su trijumfovali, zahvaljujući, prvenstveno, fantastičnoj trci u disciplini "spust", gdje su u odnosu na drugoplasirani zagrebački RK "Kula" ostvarili prednost od čak 22 sekunde, saopćeno je iz RK "Kanjon". Nakon dva takmičarska dana, prvo mjesto u generalnom plasmanu pripalo je banjalučkom "Dajak klubu", drugo slovenačkom "Gimpeksu", a treće RK "Kula" iz Zagreba, dok je u ženskoj konkurenciji prva bila posada bugarskog tima "Advenčr.net", drugo RK "Kanjon", a treće SRK "Bosna" iz Zenice ... Više na stranici Glas Srpske


Banja Luka; 18.05.2013.

U okviru ekološke akcije Let's do it – Očistimo zemlju za jedan dan, članovi Dajak Kluba su čistili korito rijeke Vrbas na potezu od Ade do Dolca,gdje su prikupljene značajne količine otpada.Ovo je jedna od ekoloških akcija u kojoj je Dajak Klub već učestvovao i koje predstavljaju prioritet u radu ovog kluba a koje se tiču očuvanja rijeke Vrbas i priobalnog pojasa.Dajak Klub će i u budućnosti učestvovati u akcijama ovog tipa i rado se odazvati pozivima svih iskrenih ljubitelja Vrbasa.


Banja Luka 13.05.2013.

Nautički klub „Liman“ iz Zemuna bio je protekli vikend 11-12. maja 2013. organizator Evropskog kupa u Nišu. Takmičenje je održano u sve četiri rafting discipline na rijeci Nišavi (sprint, head to head, slalom i spust ). Takmičenje se računa za Evropski kup, regionalnu ligu i nacionalno prvenstvo Srbije. Ove godine na Euro cup-u u Nišu , učešće je uzela ukupno 21 muška ekipa i 8 ženskih ekipa iz Srbije, Bugarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Najveći uspjeh u muškoj kategoriji, zasigurno je postigla rafting ekipa „Dajak klub“ iz Banje Luke, koja je u disciplinama spust, sprint i slalom, osvojila prvo mjesto, u disciplini H2H treće mjesto, te na ovaj način sebi obezbjedila ubjedljivo prvo mjesto u ukupnom poretku. Drugo mjesto je zauzela ekipa KES VIR iz Srbije, a treće ADVENTURE NET iz Bugarske.

Rezultate možete pogledati ovdje.


Banja Luka 20.04.2013.

Rafting sekcija “Dajak klub” Banja Luka je danas na otvorenom prvenstvu grada Banja Luka u raftingu, u slalom disciplini, osvojila prvo mjesto,  dok  je RK “Kula” iz Zagreba zauzela drugo, a KKK “Una” Bihać treće mjesto.  Ukupno je učestvovalo 8 muških i dvije ženske ekipe, a najbolja ženska posada je bila RK “Kanjon” Banja Luka. Prvenstvo se boduje za rafting ligu BiH i “Dajak klub” Banja Luka zauzima ubjedljivu prvu poziciju u ukupnom poretku.

Rezultate možete pogledati ovdje.


Banja Luka 19.04.2013.

Dajak Klub obavještava članove da je počela uplata godišnjih članarina i poziva ih da obnove članstvo.
Dajak Klub vrši upis novih članova u sezoni 2013. Kandidati za upis biće svrstani u kategorije :

- polaznik (član koji treba da nauči vještinu vožnje dajak-čamca) ,
- rekreativac (član koji se rekreativno bavi vožnjom dajak-čamca)
- takmičar i predtakmičar (članovi koji učestvuju i koji će učestvovati na trkama dajak-čamaca).

Članarina za članove kluba iznosi 30 KM na godišnjem nivou.Obuka polaznika je besplatna, a o početku rada Škole Dajakaštva biti ćete blagovremeno obavješteni.Sve dodatne informacije možete dobiti na stranici KONTAKT.


Banja Luka 14.04.2013.

Rafting sekcija Dajak kluba zauzela je drugo mjesto na European Cup u raftingu koji je održan 13.04.2013. godine u Hrvatskoj (Slunj) na rijeci Korani u disciplinama: slalom, sprint, H2H i spust.

Ukupne rezultate možete pogledati ovdje.

Banja Luka 23.03.2013.

Sportsko rekreativni klub "Bosna" iz Zenice bio je domaćin prvog kola Rafting lige Bosne i Hercegovine, čime je i zvanično otvorena rafting sezona. Na rijeci Bosni održana su takmičenja u disciplinama spust i sprint, a najuspješnija u ukupnom poretku je bila ekipa "Dajak klub“ Banja Luka. Drugo mjesto pripalo je domaćinima, ekipi "Bosne", trećeplasirana je bila ekipa Kajak i kanu kluba "Una" Bihać.

Banja Luka 22.10.2012.

Na otvorenom prvenstvu BiH u raftingu na divljim vodama, koje je juče održano u Zvorniku na Drini, Sportsko udruženje građana "Dajak klub" iz Banjaluke ukupni je pobjednik u muškoj konkurenciji. Drugo mjesto je pripalo Rafting klubu (RK) "Bosna" iz Zenice, treći na cilj su stigli takmičari RK "Eko Drina" iz Zvornika. U ženskoj konkurenciji ukupni pobjednik bile su takmičarke "Bosne" iz Zenice, ispred RK "Kanjon" iz Banjaluke i "Drine" iz Zvornika. U kategoriji spust kod muškaraca prvo mjesto osvojila je ekipa "Dajak kluba", drugo "Bosna" i treće "Drina", dok su u ovoj konkurenciji u sprintu najbolji bili takmičari "Dajak kluba" ispred "Bosne" i RK "Ključ" iz Ključa. U kategoriji spust kod žena prvo mjesto pripalo je RK "Bosna", drugo "Kanjonu" i treće "Drini". U ženskoj konkurenciji u sprintu najbolje su bile takmičarke "Bosne", dok su drugo i treće mjesto zauzele ekipe "Kanjon" i "Drina". Na takmičenju, koje se boduje za prvenstvo BiH u raftingu, učestvovalo je sedam ekipa sa oko 70 učesnika. Organizator ove manifestacije je RK "Eko Drina" iz Zvornika.

Banja Luka 27.09.2012.

U okviru manifestacije "Dani sporta 2012", koja ima za cilj afirmaciju i popularizaciju sporta i sportskih organizacija među djecom i omladinom u Banjoj Luci, sinoć, od 18 do 20 časova na Trgu Krajine našim sugrađanima se predstavio i Dajak klub.

Više na: http://www.banjaluka.rs.ba/front/article/6610/


Banja Luka 23.09.2012.

Sportsko udruženje građana "Dajak Klub" organizovalo je druženje za desetak članova Kluba specijalnih sportova "Banja Luka". Ovom prilikom, članovima pomenutog kluba organizovana je kratka škola upoznavanja sa istorijom banjalučkog čamca i tehnikama vožnje čamca, nakon čega su svi imali priliku da se provozaju čamcima.
Gosti iz KSC "Banja Luka" izrazili su želju da nauče da voze čamac,
ali zbog lošijih vremenskih prilika i specifičnosti uslova vožnje
čamca, nije bilo mogućnosti da se organizuje obuka, pa su gosti
izrazili želju da sledeće godine u jednu od svojih aktivnosti svrstaju
i školu dajakaštva.


Banja Luka 09.09.2012.

U okviru ekološke akcije Let's do it – Očistimo zemlju za jedan dan, članovi Dajak Kluba su čistili korito rijeke Vrbas na potezu od Ade do Zelenog mosta.U akciji je učestvovalo 10 čamaca sa 20 članova kluba i prikupljeno je blizu 1 tone smeća u periodu od 10 do 15 časova.Ovo je jedna od ekoloških akcija u kojoj je učestvovao Dajak Klub i koje  predstavljaju prioritet u radu ovog kluba a koje se tiču očuvanja rijeke Vrbas i priobalnog pojasa.Dajak Klub će i u budućnosti  učestvovati u akcijama ovog tipa i rado se odazvati pozivima svih iskrenih ljubitelja Vrbasa.

Banjaluka 06.09.2012.

Pozivaju se svi članovi Dajak Kluba kao i simpatizeri i ljubitelji
rijeke Vrbas da se pridruže ekološkoj akciji čišćenja rijeke Vrbas od
Ade do Zelenog mosta koja je predviđena za nedelju 09.09.2012., a u
sklopu akcije Let's do it - očistimo zemlju za jedan dan. Akcija
počinje u 10 časova a okupljanje je predviđeno na obali Dajak Kluba u Ulici Save Kovačevića 38.


Banjaluka 26.08.2012.

U organizaciji Dajak Kluba održan je ultramaraton koji je vožen na
potezu od Borika do kanjona Tijesno u dužini od preko 16 km uzvodno.
Na ovu stazu ukupne dužine od oko 33 km krenulo je 10 čamaca sa 24
dajakaša, gdje su svi učesnici koji su krenuli sa starta u Boriku
uspješno završili ovaj maraton. Dajak Klub je ponosan na sve učesnike
ovog ultramaratona i nada se da će sledeće godine biti još veći broj
čamaca.

Banja Luka 22.08.2012.

Dajak klub i ove godine organizuje revijalni dajakaški ultramaraton. Start dajakaškog ultramaratona je predviđen na plaži Dajak kluba u Boriku u nedelju 26. Avgusta 2012. godine sa početkom u 07:30 časova i voziće se uzvodno do kanjona Tijesno, odnosno do noćne Rafting staze i nazad. Maraton ima za cilj, prije svega promociju dajakaštva kao sporta na rijeci Vrbas, kako u gradskom, tako i u prigradskom dijelu naše rijeke, te dajak čamca kao jednog od simbola grada Banja Luke. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane vozače dajak-čamaca da nam se priključe u ovom poduhvatu, u nadi da što više posada završi dajakaški ultramaraton i na taj način doprinese očuvanju tradicije, popularizaciji i promociji dajakaštva.


Banja Luka 06.08.2012.

U okviru svojih redovnih godišnjih aktivnosti, na gradskoj plaži kod Zelenog mosta, članovi Dajak Kluba su u cilju popularizacije dajak-čamca i dajakaštva organizovali besplatne promotivne vožnje za sve posjetioce.I ove godine odziv građana je bio izvanredan,pa su članovi kluba sa 13 čamaca provozali preko 250 gostiju.


Banja Luka 02.08.2012.

U sklopu svojih redovnih godišnjih aktivnosti, Dajak Klub i ove godine organizuje promotivne vožnje dajak-čamcem. U nedelju 05.08.2012., na plaži kod Zelenog mosta, u periodu od 12:00 do 17:00 časova, članovi Dajak Kluba će besplatno voziti sve zainteresovane posjetioce. Nadamo se da će odziv biti sličan kao i prošle godine kada je bilo preko 200 gostiju koji su uživali u ljepotama Vrbasa. I ove godine planirano je da u promociji učestvuje najmanje deset čamaca. Članovi Dajak Kluba će gostima dijeliti i prigodne promotivne poklone.


Banja Luka 28.07.2012.

U okviru ekološke akcije " Let's do it-očistimo zemlju za jedan dan ", koja je za cilj imala čišćenje korita rijeka Vrbas i Vrbanja ,učestvovali su i članovi Dajak Kluba koji su iskreni čuvari rijeke Vrbas.


Banja Luka 23.07.2012.

U okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu 2012. održane su tradicionalne trke dajak čamaca u tri uzrasne kategorije: juniori, seniori i veterani u kojima je učestvovao 31 takmičar. Za najljepši dajak-čamac za 2012.godinu proglašen je čamac Castra vlasnika Ibrahima Kršlaka.

Rezultate svih takmičara trke dajak-čamaca možete preuzeti ovdje

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji juniora su:

 Mjesto

    Ime vozača

  Ime čamca

Vrijeme  

    1.

Predrag Ružičić

Plavi Dajak klub-Lotos

7.51

    2.

Hakija Ljubović

Castra

8.14

    3.

Andrej Vranješ

Plavi Dajak Klub

8.50

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji seniora su:

Mjesto

     Ime vozača

Ime čamca

Vrijeme

  1.  

Andrej Zamolo

Lotos

30.29

  1.  

Dragan Babić

Milenium

32.34

  1.  

Bilko Kačar

Nidžara

34.26

 

 

 

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji veterana su:

  Mjesto

  Ime vozača

Ime čamca

  Vrijeme         

    1.

Zlatko Kivač

Lotos

14. 40

    2.

Husein Ljubović

Nidžara

15. 18

    3.

Ozren Misija

Plavi dajak Klub

16. 58

 

 

 


Banja Luka 19.07.2012.

U subotu 21.7.2012. u 19 časova, u Dajak Klubu održaće se sastanak na kojem će biti predočeni detalji oko ovogodišnje trke dajak čamaca koja treba da se održi u nedelju 22.7.2012. u okviru Ljeta na Vrbasu, sa početkom u 14 časova. Dajak Klub poziva sve takmičare da prisustvuju sastanku i upoznaju se sa planom i programom ovogodišnjeg takmičenja.


Banja Luka 04.07.2012.

U okviru svojih godišnjih promocija, a u cilju popularizacije
dajak-čamca i dajakaštva, Dajak klub će u nedjelju 08.07.2012. od 12.00-17.00 časova, na gradskoj plaži kod Zelenog mosta organizovati besplatnu jednodnevnu školu dajakaštva. Tom prilikom svi zainteresovani će imati mogućnost da se upoznaju sa tehnikama vožnje dajak-čamca uz pomoć iskusnih instruktora ove tradicionalne banjalučke vještine. Nakon probne vožnje svim zainteresovanim koji pokažu odredjen nivo sposobnosti za upravljanjem ovim plovilom, biće ponuđeno da nastave sa školom dajakaštva, koja je takođe besplatna za članove Dajak Kluba.


Banja Luka 02.07.2012.

TURISTIČKA TURA - Zeleni most - Prvi mlin - Kastel - Zeleni most

20 KM jedna osoba, 25 KM dvije osobe, 30 KM tri osobe, (maksimalno 3 odrasle osobe).

O dogovoru o ovoj kao i oko nekih drugih turističkih tura možete se javiti na tel. 065/517-261 i 065/566-139.


Banja Luka 21.06.2012.

Od 25.06.2012. počinje sa radom Škola dajakaštva, detaljnije informacije su na Školi Dajakaštva ili nas možete kontaktirati na KONTAKT.


Banja Luka 18.06.2012.

Na sastanku održanom 15.06.2012. u TOBL-u , dogovoreno je da će se manifestacija "Ljeto na Vrbasu" održati od 15. do 22.07.2012. godine u čijem okviru će biti i trke dajak-čamaca kao i izbor najljepšeg čamca (22.07.2012.) Tačan raspored i satnica održavanja trka biće objavljen naknadno.


Banja Luka 10.06.2012.

Ekipa Dajak kluba je osvojila Četvrto mjesto u ukupnom plasmanu Evrokupa u raftingu "Memorijala Branka Štulić" održanog na rijeci Vrbas, a u trkama bodovanim za ligu BiH prvo mjesto u disciplinama slalom, sprint i spust. Više na...


Banja Luka 26.05.2012.

Članovi Dajak kluba i reprezentativci BIH u disciplini C-2 kanuu, Dragan Babić i Igor Kuzmanović, osvojili su 2. mjesto na Svjetskom kupu u kanuu i kajaku na divljim vodama u Kraljevu. Službene rezultate možete pogledati ovdje.


Banja Luka 12.05.2012.

Ekipa rafting sekcije Dajak kluba je osvojila 1. mjesto na prvenstvu BiH u raftingu R6 u disciplinama Sprint i Spust koje je održano 12.05.2012. godine u Ključu na rijeci Sani.
Ekipu su činili: Dragan Babić, Igor Kuzmanović, Andrej Zamolo, Nebojša Tadić, Draško Ubiparip, Dejan Marković i rezerva Nebojša Ružičić.


Banja Luka 20.04.2012.

Dajak Klub obavještava članove da je počela uplata godišnjih članarina i poziva ih da obnove članstvo.
Dajak Klub vrši upis novih članova u sezoni 2012. Kandidati za upis biće svrstani u kategorije :

- polaznik (član koji treba da nauči vještinu vožnje dajak-čamca) ,
- rekreativac (član koji se rekreativno bavi vožnjom dajak-čamca)
- takmičar i predtakmičar (članovi koji učestvuju i koji će učestvovati na trkama dajak-čamaca).

Članarina za članove kluba iznosi 30 KM na godišnjem nivou.Obuka polaznika je besplatna, a o početku rada Škole Dajakaštva biti ćete blagovremeno obavješteni.Sve dodatne informacije možete dobiti na stranici KONTAKT.


Banjaluka 18.01.2012.

U restoranu Stara Ada , a u organizaciji TOBL-a , Dajak Klub je
promovisao svoje aktivnosti kao i mogućnosti pružanja turističkih
usluga gostujućim turoperaterima iz Slovenije.


Banjaluka 12.12.2011.

Dana 11.12.011.godine sa početkom u 19.00 časova održana je redovna skupština kluba kojom je predsjedavao Predsjednik skupšine kluba Dragan Babić. Na dnevnom redu Skupštine razmatralo se sledeće:
1. Zapisnik sa predhodne sjednice
2. Promjena članova Skupštine i Upravnog odbora kluba
3. Razmatranje i usvajanje izvještaja o radu za 2011. godinu
4. Razmatranje i usvajanje programa o radu za 2012. godinu


Banjaluka 05.10.2011.

"Dajak u Gimnaziji"

U okviru 116. godišnjice banjalučke Gimnazije na izložbi "Dajak u Gimnaziji" pored prikazanih brojnih fotografija i ispričane priče o druženju dajaka i Gimnazije svih predhodnih godina o ljubavi koja traje više od 100 godina, na tribini povodom izložbe bilo je riječi o sponama Gimnazije i kultnog banjalučkog sporta, dok su članovi "Dajak kluba" donijeli dajak čamac, da bi mlade generacije gimnazijalaca upoznali sa čarolijom ovog jedinstvenog plovila. Više na:

http://www.glassrpske.com/vijest/10/banjaluka

/64316/lat/Gimnazija-spojila-vijekove.html

RTRS - Banjalučka panorama

VIDEO >>>>>

 

 


Banjaluka 30.09.2011.

Napoznati muškarac spašen intervencijom dajakaša iz DAJAK KLUBA

Muškarac, čiji identitet još nije poznat, izazvao je manji saobraćajni kolaps na Gradskom mostu kada je u petak oko 17 časova parkirao automobil na dijelu za pješake, nakon čega se popeo i hodao po mostu, a zatim bacio u Vrbas. Dragan Babić i Igor Kuzmanović su povrijeđenog dovezli na obalu Vrbasa kod Sportske dvorane "Obilićevo", gdje mu je ukazana ljekarska pomoć, više na:

http://www.banjalukalive.com/h ronika/foto-parkirao-se-na-mos tu-pa-skocio-u-vrbas.html


Banjaluka 28.08.2011.

Dajak Klub je i ove godine učesnike likovne radionice koju je organizovalo Ministarstvo prosvjete i kulture u saradnji sa
Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banjaluci provozao dajak-čamcima i pokazao im ljepotu Vrbasa iz najljepše perspektive.Banjaluka 21.08.2011.

U organizaciji Dajak Kluba održan je ultramaraton koji je vožen na potezu od Borika do kanjona Tijesno u dužini od preko 16 km uzvodno. Na ovu stazu ukupne dužine od oko 33 km krenulo je 8 čamaca sa 19 dajakaša, novinarom i snimateljem, gdje su svi učesnici koji su krenuli sa starta u Boriku uspješno završili ovaj maraton. Dajak Klub je ponosan na sve učesnike ovog ultramaratona i nada se da će sledeće godine biti još veći broj čamaca.


Banjaluka 17.08.2011.

U nedelju 21.08.2011. godine sa početkom u 08:00 časova, Dajak klub organizuje revijalni dajakaški ultramaraton, koji ima za cilj da promoviše dajak čamac i dajakaštvo cijelim tokom rijeke Vrbas, kako u gradskom, tako i u prigradskom dijelu. Start dajakaškog ultramaratona je predviđen na plaži Dajak kluba u Boriku i voziće se uzvodno do kanjona Tijesno, odnosno do noćne Rafting staze i nazad. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane vozače dajak-čamaca da nam se priključe u ovom poduhvatu. Cilj nam je da što više posada završi dajakaški ultramaraton, te na taj način doprinese popularizaciji i promociji dajakaštva kao sporta.


Banjaluka 14.08.2011.


Dajak Klub je uspješno organizovao još jednu manifestaciju na Vrbasu.
Ovaj put se radi o promociji našeg kluba koja se održala na plaži kod
Zelenog mosta.U okviru ove manifestacije svi zainteresovani mogli su
uživati u besplatnoj vožnji Vrbasom gdje su naši članovi sa deset
čamaca u periodu od 14 do 18 časova provozali preko 200 gostiju.Ovaj
događaj je samo jedan u nizu promocija koje će Dajak Klub i u
budućnosti organizovati u cilju što veće popularizacije dajak-čamca i
dajakaštva.


Banja Luka 10.08.2011.

U nedelju 14.08.2011. u periodu od 14 do 18 časova, na gradskoj plaži kod Zelenog mosta, Dajak Klub organizuje promociju kluba sa ciljem
popularizacije dajakaštva i dajak-čamca kao jednog od glavnih simbola
i čuvara tradicije grada Banjaluke. U okviru ove promocije Dajak Klub
će obezbjediti veći broj čamaca za promotivne vožnje koji će sve
zainteresovane besplatno voziti rijekom Vrbas.


Banja Luka 25.07.2011.

U okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu 2011. održane su tradicionalne trke dajak čamaca. Zbog velike zainteresovanosti učesnika kojima nije smetala kiša kao i loši vremenski uslovi, prvi put ove godine otkako se održava ova manifestacija formirane su tri uzrastne kategorije: juniori, seniori i veterani u kojima je učestvovalo 24 takmičara. Za najljepši dajak-čamac za 2011.godinu proglašen je čamac Ciganluk vlasnika Aleksandra Stojanovića.

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji juniora su:

1. Stefan Sladojević u čamcu Snežana ..............sa vremenom 5.53

2. Predrag Ružičić u čamcu Crveni Dajak Klub ...sa vremenom 6.28

3. Tarik Karaselimović u čamcu Kastel ................sa vremenom 7.22

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji seniora su:

1. Andrej Zamolo u čamcu Lotos ..................... sa vremenom 30.53

2. Dragan Babić u čamcu Milenium.................... sa vremenom 31.22

3. Bilko Kačar u čamcu Nidžara ........................ sa vremenom 35.10

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji veterana su:

1. Zlatko Kivač u čamcu Lotos .......................... sa vremenom 13.12

2. Husein Ljubović u čamcu Amor ..................... sa vremenom 13.37

3. Samir Džanić u čamcu Ciganluk ..................... sa vremenom 16.01

Rezultate svih učesnika trke dajak-čamaca možete preuzeti ovdje


Banja Luka 13.07.2011.

TURISTIČKA TURA - Zeleni most - Prvi mlin - Kastel - Zeleni most

20 KM jedna osoba, 25 KM dvije osobe, 30 KM tri osobe, (maksimalno 3 odrasle osobe).

O dogovoru o ovoj kao i oko nekih drugih turističkih tura možete se javiti na tel. 065/517-261 i 065/566-139.

 

Banja Luka 23.06.2011.

Za sve informacije oko iznajmljivanja čamaca možete pogledati ovde.

Banja Luka 18.06.2011.

Od 20.06.2011. počinje sa radom Škola dajakaštva, detaljnije informacije su na Školi Dajakaštva ili nas možete kontaktirati na KONTAKT.

Banja Luka 14.06.2011.

Na sastanku održanom 10.06.2011. u TOBL-u , dogovoreno je da će se manifestacija "Ljeto na Vrbasu", u čijem okviru će biti i trke dajak-čamaca kao i izbor najljepšeg čamca, održati 24.07.2011. Tačan raspored i satnica održavanja trka biće objavljen naknadno.

Banja Luka 15.05.2011.

Na izložbi Udruženja umjetničkih zanatlija Banja Luka 13.05.2011. god., koja je održana u prostorijama Muzičkog paviljona-Staklenac u Parku Petar Kočić, Dajak Klub se predstavio posjetiocima izlažući dajak čamac, gdje su gosti mogli iz neposredne blizine da posmatraju ovaj tradicionalni čamac.

Banja Luka 08.04.2011.

Dajak Klub obavještava članove da je počela uplata godišnjih članarina i poziva ih da obnove članstvo.
Dajak Klub vrši upis novih članova u sezoni 2011. Kandidati za upis biće svrstani u kategorije :

- polaznik (član koji treba da nauči vještinu vožnje dajak-čamca) ,
- rekreativac (član koji se rekreativno bavi vožnjom dajak-čamca)
- takmičar i predtakmičar (članovi koji učestvuju i koji će učestvovati na trkama dajak-čamaca).

Članarina za članove kluba iznosi 30 KM na godišnjem nivou.Obuka polaznika je besplatna, a o početku rada Škole Dajakaštva biti ćete blagovremeno obavješteni.Sve dodatne informacije možete dobiti na stranici KONTAKT.


Banja Luka 03.08.2010.

U okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu održane su tradicionalne trke dajak čamaca, i to trka seniora koju su činila 13 vozača i trka veterana sa 5 vozača. Za najljepši dajak-čamac ove godine proglašen je čamac ABAI vlasnika Armina Isića.

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji seniora su:

1. Andrej Zamolo u čamcu Lotos ........... sa vremenom 31.18

2. Dragan Babić u čamcu Milenium....... sa vremenom 33.31

3. Bilko Kačar u čamcu Nidžara ............. sa vremenom 34.26

Pobjednici trke dajak-čamaca u kategoriji veterana su:

1. Husein Ljubović u čamcu Amor

2. Zlatko Kivač u čamcu Lotos

3. Darko Sladojević u čamcu Galeb

Rezultate ostalih učesnika možete preuzeti ovdje


Banja Luka 20.07.2010.

U organizaciji TOBL-a, dana 01.08.2010. održaće se tradicionalna manifestacija Ljeto na Vrbasu. U programu ove manifestacije predviđene su i tradicionalne trke dajak-čamaca, i to trka seniora kao i trka veterana. Pored trka biće održan i izbor najljepšeg dajak-čamca. Početak prve trke predviđen je u 15.00. Pozivamo sve zainteresovane dajakaše kao i vlasnike čamaca da učestvuju na ovoj manifestaciji i tako doprinesu očuvanju ove banjalučke vještine. Sve dodatne informacije možete dobiti od članova Dajak Kluba na stranici KONTAKT.

........


Banja Luka, 14.06.2010. UPIS NOVIH ČLANOVA

Dajak Klub vrši upis novih članova u sezoni 2010. Kandidati za upis biće svrstani u kategorije :

- polaznik (član koji treba da nauči vještinu vožnje dajak-čamca) ,
- rekreativac (član koji se rekreativno bavi vožnjom dajak-čamca)
- takmičar i predtakmičar (članovi koji učestvuju i koji će učestvovati na trkama dajak-čamaca)

.....

Članarina za članove kluba iznosi 30 KM na godišnjem nivou.
Obuka polaznika je besplatna a dodatne informacije su na stranici Škola Dajakaštva.

Kandidati za upis će ispuniti predpristupni anketni list a zatim potpisati pristupnicu klubu i dobiti člansku kartu. Kandidati koji žive u inostranstvu mogu se rapitati o mogućnostima upisa i članstva elektronskim putem . Sve dodatne informacije oko upisa mogu se dobiti na stranici KONTAKT.
Detalji oko iznajmljivanja čamaca i promotivno - turističkih vožnji biće naknadno objavljeni.

 


Banja Luka 11.06.2010.

U znak solidarnosti zbog smrti reprezantivke BiH u raftingu Branke Štulić
otkazana je manifestacija Karneval na Vrbasu.
DAJAK KLUB iskazuje najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Branke
Štulić.
Reprezentativka BiH u raftingu i članica Rafting kluba "Kanjon"
iz Banjaluke Branka Štulić preminula je u bolnici Santa Kjara u Trentu od povreda zadobijenih u nesreći koja se desila na Evropskom prvenstvu u Italiji.


Banjalučki karnevalski sajam 10.06.2010

U okviru Banjalučkog karnevalskog sajma koji se održava u periodu od 10.06. do 13.06.2010., dana 12.06.2010. održaće se i Karneval na Vrbasu u vremenu 10.00 do 13.00. časova. Na ovoj manifestaciji međunarodnog karaktera osim kajak , kanu i rafting čamaca biće prisutni i dajak-čamci koji će učestvovati u svečanoj regati. Mjesto okupljanja dajak-čamaca je plaža Zeleni most. Pozivamo sve dajakaše da nam se pridruže na ovoj manifestaciji i daju doprinos popularizaciji dajakaštva.


Banja Luka 17.04.2010.

Na zvaničnom otvaranju ljetne turističke sezone u organizaciji grada Banja Luke, koje je održano 17.04.2010. u Rafting centru u Karanovcu , Dajak Klub se prvi put zvanično predstavio nakon osnivanja. Gosti su osim fotografija iz dalje i bliže istorije dajak-čamca, kao i primjerka samog čamca mogli vidjeti i video prezentaciju ove sportske vještine i uz objašnjenja naših izlagača dobiti priličan uvid u ovu banjalučku tradiciju. Predstavnici Dajak Kluba imali su i susret sa zvaničnicima sa lokalnog i republičkog nivoa gdje su ostvarili veoma pozitivan kontakt i dobili povratnu informaciju o skorom početku saradnje , nadamo se veoma uspješne , između našeg kluba i grada Banja Luke. Ova manifestacija predstavlja početak rada na afirmisanju kluba i tradicije dajakaštva , i samo je jedna u nizu budućih aktivnosti koje će klub provoditi u cilju što veće popularizacije ove vještine.


 


Predpristupni anketni list-možete preuzeti ovdje


Rezultati svih takmičara u trci dajak - čamaca 2015


Rezultati svih takmičara u trci dajak - čamaca 2014


Rezultati svih takmičara u trci dajak - čamaca 2013


Rezultati svih takmičara u trci dajak - čamaca 2012


Rezultati svih takmičara u trci dajak - čamaca 2011


Rezultati svih takmičara u trci dajak - čamaca 2010© 2010 dajak.org
| design by igor vračar |